10sBalls.com • TennisBalls.com

US Open Champion Daniil Medvedev Enters 49th ABN• AMRO World Tennis Tournament In Rotterdam

Daniil Medvedev of Russia in action during his match against Dusan Lajovic of Serbia on the third day of the ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam, The Netherlands, 03 March 2021. EPA-EFE/KOEN SUYK

Daniil Medvedev, number 2 in the ATP Rankings, has announced his participation in the 49th ABN AMRO World Tennis Tournament in February. The brand new US Open Champion will play in Rotterdam Ahoy for the fifth time. The tournament takes place from 5 to 13 February 2022.

Tournament director Richard Krajicek: “Daniil Medvedev has taken the last step to the absolute top by winning the US Open. As number two in the world and winner of the ATP Finals, only the Grand Slam title was still missing. It makes it even more special to be able to announce that he is coming to Rotterdam again today.

The US Open final was a historic match even before it started. Seeing Medvedev maintaining his extremely high level of play from the start to the finish, was extremely impressive. I look forward to seeing him in action during the ABN AMRO World Tennis Tournament.”

Medvedev in Rotterdam

Daniil Medvedev participates in Rotterdam for the fifth time in a row. In 2018, he made his debut as number 57 in the world, after making his way through the qualifying tournament first. He beat Gilles Müller and Pierre-Hugues Herbert, before bowing his head to Andreas Seppi in the quarterfinals after three sets. In 2019 he returned to Rotterdam as number 16 in the world. He reached the semifinals by successively beating Jeremy Chardy, Fernando Verdasco and Jo-Wilfried Tsonga. In the semifinals, he lost in a beautiful battle in three sets to Gael Monfils, who won the tournament. In his next two appearances, the first round was the final station.

ABN AMRO World Tennis Tournament

The 49th ABN AMRO World Tennis Tournament will take place from 5 to 13 February 2022. Richard Krajicek: “After the special tournament without an audience, we are looking forward to welcoming tennis fans again in Ahoy in February. The entire organization team is eager to make it a great tennis party, on and around the court.”

Ticket sales have already started at www.abnamrowtt.nl

Daniil Medvedev from Russia during his match against Vasek Pospisil of Canada on the third day of the ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam, Netherlands, 12 February 2020. EPA-EFE/KOEN SUYK

KERSVERSE US OPEN WINNAAR DANIIL MEDVEDEV NAAR 49e ABN AMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT

Daniil Medvedev, nummer 2 van de wereld, is in februari opnieuw van de partij tijdens het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament. De kersverse US Open winnaar komt voor de vijfde keer in actie in Rotterdam Ahoy. Het toernooi vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: “Daniil Medvedev heeft met de winst in de US Open de laatste stap naar de absolute top gezet. Als nummer twee van de wereld, winnaar van de ATP Finals, alleen de Grand Slam titel ontbrak nog. Dat maakt het nog specialer om nu aan te kunnen kondigen dat hij opnieuw naar Rotterdam komt.

Dat de US Open finale een historische wedstrijd zou worden stond op voorhand natuurlijk al vast. Het maakt het wat mij betreft extra knap dat Medvedev zijn extreem hoge niveau van begin tot eind wist vast te houden. Ik kijk er naar uit om hem in het ABN AMRO World Tennis Tournament in actie te zien.”

Medvedev in Rotterdam

Daniil Medvedev is voor de vijfde keer in actie te zien in Rotterdam. In 2018 debuteerde hij als nummer 57 van de wereld, na zich eerst door het kwalificatietoernooi te hebben gespeeld. Hij won van Gilles Müller en Pierre-Hugues Herbert, om in de kwartfinale na drie sets het hoofd te buigen voor Andreas Seppi. In 2019 keerde hij als nummer 16 van de wereld terug in Rotterdam. Hij bereikte de halve finale, door achtereenvolgens Jeremy Chardy, Fernando Verdasco en Jo-Wilfried Tsonga te verslaan. In de halve finale verloor hij in een prachtig duel over drie sets van Gael Monfils, die het toernooi op zijn naam wist te schrijven. In zijn twee volgende optredens bleek de eerste ronde het eindstation.

ABN AMRO World Tennis Tournament

Het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022. Richard Krajicek: “Na het bijzondere toernooi zonder publiek, kijken we er dubbel naar uit om in februari de tennisfans weer te mogen begroeten in Ahoy. Het hele organisatieteam popelt om er, op en om de baan, een geweldig tennisfeest van te maken.”

De ticketverkoop is inmiddels gestart, via www.abnamrowtt.nl

Editors Note: We spoke to tournament Director Richard Krajicek last week. He is a great promoter and host to one of the world’s best indoor events. It was amazing being near him during his 1996 Wimbledon win. And it was a pleasure to sit in his player’s box. And fun too. Till we were informed the Prince’s were coming in from Holland. So bye-bye to us. But it was totally awesome. Round by round. It was exciting as each match intensified the whole experience. Then the Wimbledon museum wanted his clothes and shoes, racket? Can’t remember.